Seguiu l'actualitat de la recerca a MÚSICA EN ESPAÑA EN LA EDAD MODERNA

divendres, 11 de gener del 2008

Johann Christoph Friedrich, el Bach de Bückeburg

Avui toca Johann Chris-toph Friedrich (1732-1795), el novè fill de Johann Sebastian Bach. Es coneix també com el Bach de Bückeburg perquè va passar tota la seva vida professional com a konzertmeister del comte de Schaumburg-Lippe en aquesta ciutat alemanya.
l
La primavera de 1778 fa un viatge a Londres per visitar el seu germà, el John Bach dels anglesos. El fill del nostre com-positor, Wilhelm Friedrich Ernst, s'hi quedarà una temporada per estudiar amb el seu oncle.
l
Sabem que Johann Christoph Bach no va ser de retorn a Bückeburg fins el novembre de 1778. Ens podem preguntar, doncs, si va fer el viatge cap al continent en companyia de Johann Christian, que anava a París a supervisar la representació d'Amadis de Gaule. La pregunta següent és fàcil: es trobava Johann Christoph al palau dels Noailles el 19 d'agost de 1778, el dia de la visita de Mozart? He de consultar la correspondència de Mozart.
l
Johann Christoph Friedrich Bach (1732-1795), Simfonia en si bemoll major, 1794. Neues Bachisches Collegium Musicum, dir. Burkhard Glaetzner [Edel Classics, 1992].

I. Largo - Allegro:

II. Andante con moto:
III. Minuetto:
IV. Allegretto scherzando:
Bon dia!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...