Seguiu l'actualitat de la recerca a MÚSICA EN ESPAÑA EN LA EDAD MODERNA

divendres, 28 de març del 2008

"CARCERI" O UNA NOVA SENSIBILITAT [La cultura penínsular XII.1]

Luis Paret (1746-1799), Autoretrat a l'estudi, c.1780.
l
JUSTO: (Al ESCRIBANO.) Dejadnos solos por un momento y avisad cuando sea tiempo. (Se va el ESCRIBANO. Sacando el reloj.) Ya no me queda esperanza alguna... La hora funesta está cercana, y don Anselmo no aparece... ¡Oh, justo Dios!, ¿Negaréis este consuelo a mis ardientes lágrimas?
l
TORCUATO: (Con voz desmayada.) En este triste y pavoroso instante la imagen de Laura ocupa únicamente mi memoria, y el eco penetrante de sus suspiros resuena en el fondo de mi alma... ¡Ay, Laura! Yo no soy digno de tan amargas lágrimas... (Mirando a su padre.) Mi padre... ¡Ah! su venerable presencia y su tristeza me destrozan el corazón... ¡Oh, muerte! Sin estos objetos tú no serías tan terrible a mis ojos. (Llamando a su padre.) Padre...
l
Gaspar Melchor de Jovellanos (1744-1811), El delincuente honrado, 1773.
l
Manuel Canales (1747-1786), Quartet en do menor op.3 nº3, 1778. Quartet Cambini.
l
IV. Allegro non molto: http://www.box.net/shared/i3xzkrrk88

5 comentaris:

Unknown ha dit...

hola!!

respete les dates, el 20 gairebé segur que no podré perque hi ha stage de banda i el 26 si és al matí tampoc perque seré a Saragossa:s. Si fos a el 26 a la tarda o el 27 en principi sí perque aniré i tornaré el mateix dia.
Si hi ha res de nou ja t'ho diré!

un petó!

Anònim ha dit...

Aquest és un poema (cas molt excepcional) que he trigat mesos a acabar. No ho puc provar, però diria que el gros del poema ja estava escrit a finals del 2007, perquè recordo haver llegit a Iriarte i haver pensat: fixa't tu, el que has escrit ja ho han escrit moltes persones abans; i recordar el poema a mig fer. Finalment, vaig posar-li la data dels dos últims dies, en què el vaig acabar. Sempre poso la data d'acabament. Normalment és la mateixa que la d'inici.

Un poema sobre la poesia! Que difícil! Crec que mai més tornaré a intentar-ho! Haver-lo de deixar reposar tants mesos i després obtenir quelcom no del tot satisfactori... (com tots, però aquest menys encara...)

Com faig els dibuixos? Secret professional...

Anònim ha dit...

És broma... secrets professionals jo? Potser quan sigui professional... Normalment, amb els dibuixos que tinc a l'ordinador, he fet una d'aquestes tres coses:

- Dibuixar-los a llapis, escanejar-los i pintar-los "a ratolí" amb el photoshop. (És el cas d'aquest dibuix del noi i el drac).

- Dibuixar-los a llapis, difuminant amb els dits (sí, i què? Passo de drapets), com en el retrat que et vaig fer, i els escanejo. Amb el photoshop afegeixo intensitat a vegades; l'escàner fa els grisos massa clars.

- Els pinto directament amb colors de fusta i els escanejo, com el dibuix del tri-ull de no sé quin dia.

Alguna vegada els faig directament a photoshop, però no és que vagi gaire bé; hauria d'aprendre a fer servir el freehand per a això.
Alguna altra vegada he fet servir colors pastel, guixos, aquarel·les, puntafina, ploma o (sacrilegi?) bolígraf. Tinc carbonet i pintures a l'oli, però el primer embruta molt i amb les segones no m'atreveixo... hauria de fer un curs d'estiu de pintures a l'oli...

Anònim ha dit...

Potser hauria d'apuntar-me al Traç...

Què fem amb Zoran Music? Quan et va bé? Vejam si així puc negociar amb en Joan-Carles...

Anònim ha dit...

Ep! Perdó! I el fons és una fotografia tractada amb photoshop... amb el filtre artístic "cuarteado"... solc fer servir fotografies pels fons...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...