Seguiu l'actualitat de la recerca a MÚSICA EN ESPAÑA EN LA EDAD MODERNA

dimecres, 9 de maig del 2012

Sigue, y sigue...

El foc ja crema. Les novetats relacionades amb Gaetano Brunetti s'acumulen aquests darrers mesos. Saludo des d'aquí l'aparició del nou disc de quartets de Brunetti que ens ofereixen els Carmen Veneris, de qui ja he parlat en diverses ocasions. Edita Lindoro i l'enregistrament vé oportunament a omplir un buit en el coneixement de la literatura espanyola per a quartet de corda del segle XVIII. Hem de celebrar, en aquest sentit, que les quatre obres escollides siguin inèdites. A la pàgina web de la discogràfica hi ha una generosa descripció de les obres pel pioner de la brunettologia, Germán Labrador. L'exemple que ja circula per Youtube dóna la impressió d'un producte fet amb cura, ben acabat i ben enregistrat. Gaudiu-ne!


També anuncio l'arribada als comerços de la meva edició dels trios series VI i VIII de Brunetti. Sobre la qualitat de la part editorial no sóc jo qui he de jutjar. Sent una opera prima, no tinc cap dubte que hi ha moltíssimes coses per millorar. Des d'aquí vull donar les gràcies a tots els que m'han ajudat amb seu temps i els seus consells: Irene, Joseba, Judith, Miguel Ángel i els que em deixo. Sí que puc lloar les qualitats de la música, veritablement magnífica, que contradiu enèrgicament tots els prejudicis sobre la inferioritat i la decadència del trio per a dos violins i violoncel a finals del segle XVIII.


Assenyalar, per fi, l'aparició a internet de fragments del concert que va oferir el Quartet Qvixote el 24 de març a la Fundación Juan March, amb música de Brunetti i del català Pere Santamant. De Santamant van tocar el seu únic quartet conegut, descobert per un servidor a la Library of Congress l'any passat i que és, per ara, el primer quartet de corda conegut escrit per un català. Els dos quartets de Brunetti que l'acompanyaven, obres tardanes, són d'una qualitat indubtable. En podeu sentir dos moviments al video. Felicitats, doncs als músics del Qvixote i als de Carmen Veneris pel seu entusiasme i pel seu compromís amb un repertori tan menystingut! Han entés que no és una baixesa tocar-lo, sino una oportunitat de descoberta, un experiment, i un plaer per a ells i pel públic que els escolta... i que els escolarà!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...